Köttfärsbloggen.se

Blogg

Köttfärsbloggens Pepparkakshus

1 kommentarJA!

Vi bygger ett pepparkakshus!! Åh vad roligt. Vi kan dekorera det och inreda det. Vi kan göra köttfärsbloggens kök, vi kan, vi kan. Max brainstorming och massor med bra och roliga idéer kom vi fram till. Själva byggandet visade sig dock inte vara så glamoröst och roligt som idéerna. Under en ganska så lång tid har vi haft olika husdelar liggandes över delar eller hela matbordet eller i ugnen eller på köksön. Delarna är stora. En husgavel är drygt 30 cm bred till exempel. Efter ett antal torktimmar, dekorerande, 2 jätteomgångar pepparkaksdeg och 5 satser och 2 köpetuber kristyr är resultatet nu färdigt. Man får lov att erkänna att det är ett ballt hus men jag säger bara en sak: ALDRIG MER ett sånt här pepparkakshus! Om jag ska göra fler framöver  någon gång får det bli i storleksordningen utedass. Punkt.

Köket utifrån

Köket utifrån

Fasad med skidor

Fasad med skidor

Julgrisen

Julgrisen

Rysskylan

Rysskylan

Två grisar och en gröt

Två grisar och en gröt

Köttbullar

Köttbullar

Grytor och kastruller

Grytor och kastruller

Pepparkaksformar och deg

Pepparkaksformar och deg

Samarin behövs när man äter julmat

Samarin behövs när man äter julmat

Så här ser det ut i Köttfärsbloggens kök

Så här ser det ut i Köttfärsbloggens kök

Julstök

Julstök

Köttbullar!

Köttbullar!

En millimeters mintkyssar, blockljus samt pepparkakor.

En millimeters mintkyssar, blockljus samt pepparkakor.

Julbak

Julbak

Presentkassar och köttfärsbloggens dator.

Presentkassar och köttfärsbloggens dator.