Köttfärsbloggen.se

Blogg

Skogens guld, svampar och svampmackor

Inga kommentarerHelgen bjöd ju på ett utmärkt promenadväder med härlig luft och solsken, bra för kroppen! Vi bestämde oss för att styra oss till skogs och tog med en liten påse ut ifall skogen skulle bjuda på svamp. Med en realistisk inställning att hitta noll svamp promenerade vi runt bland stock och sten. Vi hittade faktiskt en liten samling med godingar av olika slag. Räckte till tre stycken smaskiga små toasts. Rätt mycket jobb för tre toasts men det var det värt.

Detta behöver du för att göra svampmackorna:

Toastbröd, som du steker i smör. Färskost, jag valde kantarellost. Stekt svamp, syltad rödlök och parmesanost i flagor. Min favorit blev den med trattkantareller. Man kan också göra mindre varianter, kanske en fjärdedels toast och ha som plockmat.

Extra svamptips: Den bleka taggsvampen har små fina taggar under sig. Ta bort dom innan du stekar svamparna. Annars är hela stekpannan fullt av taggar. Dom är inte farliga men det ser så stökigt ut i pannan.

En köttfärsbloggare i skogen.

En köttfärsbloggare i skogen.

Nån sorts omogen röksvamp. Låt bli.

Nån sorts omogen röksvamp. Låt bli.

Nån sorts ludd. Det tar vi inte med oss.

Nån sorts ludd. Det tar vi inte med oss.

Nåt oätligt. Låt den vara kvar.

Nåt oätligt. Låt den vara kvar.

Blek taggsvamp

Från vänster i svampgänget: Blek taggsvamp, trattkantarell, gul kantarell.

Undvik!

Låt bli!

Till slut började vi hitta ätliga svampar.

Till slut började vi hitta ätliga svampar.