Köttfärsbloggen.se

Blogg

Erős Pista, paprikapasta eller ”paprikagegga”

Inga kommentarerErős Pista är en stark paprikapasta från Ungern. Den är väldigt start men också väldigt god med mycket smak. En tesked kan göra underverk i bland annat köttfärssåsen.  Vi har en del Ungerska släktingar så vi brukar få leveranser därifrån vid besök. Men vet att den finns att köpa bl.a. i Stockholm. Hittade Erős Pista också på ungerskmat.se där den verkar gå att beställa.  Ingen aning om butiken i sig. Kanske värt att prova.

Det här med paprika förresten. Det är bara i här i Sverige som vi kallar paprika för paprika. Normalt heter det nånting annat. Alla typer är iallafall benämningar på olika slags chili. Vår paprika är också chili. Allt är alltså chilifrukt med olika smak och styrka.

Nåja, kan i alla fall starkt rekommendera att köpa Erős Pista om man har chansen.

Lite "Erös pista" till kebabsåsen.

Lite ”Erös pista” till kebabsåsen.