KöttRecept

Biff a la Lindström a la bloggen

Biff a la Lindström

Biff a la Lindström är så kallad klassiker som jag har lyckats undvika i 42 år nu. Hur är det möjligt? Har ingen aning om hur det ska smaka, hur de ska vara mer än att det finns vissa komponenter som man inte hoppar över i receptet.

Jag bestämde mig för att rödbetor är den ingrediens som måste vara med och egentligen inget annat. Hur får man in dom i köttfärsen? Efter att jag lagat en stund och löst rödbetsproblemet så googlade jag av nyfikenhet på andras recept för att se hur dom gjort med rödbetorna. Näst intill alla använder färdiginlagda rödbetor. Mitt recept är gjort på färska rödbetor som jag skalat grovhackat och smörstekt. Därav vet jag inte hur resultatet blir om man plockar in färdiginlagda rödbetor i köttfärssmeten.

Biff a la Lindström är så kallad klassiker som jag har lyckats undvika i 42 år nu.

Jag känner mig iallafall väldigt nöjd med resultatet av saftiga biffar som i kombination med saltade gurkan, färskost a la pepparrot och äggula blev succé. Barnen tog om, vilket är den mest kritiska juryn jag har här. Servera med stekt persiljepotatis. Nu har jag också ätit Biff a la Lindström.

Snabbinlagd gurka
Snabbinlagd gurka

Ingredienser biffar:

  • 800 gram nötfärs av god kvalitet.
  • 1,5 dl vatten.
  • Ströbröd så att det täcker vattnet.
  • Salt och peppar efter behag.
  • 1 Finhackad gul lök
  • 3 St sardeller finhackade till mos.
  • 2 Teskedar finhackade kaprisar.
  • 2 St skalade och grovhackade rödbetor.
  • Smör till diverse stekning.

Ingredienser färskost a la pepparrot:

  • 1 Matsked senap (jag hade slotts)
  • Bladen från en liten knippe timjan.
  • 1,5 Matsked ICA:s färskost naturell.
  • 1 Matsked finhackad ekologisk purjolök.
  • 1 Matsked finriven pepparrot.

Gör Biff a la Lindström så här:

  1. Blanda färsen och och ingredienserna i en rejäl bunke.
  2. Skala och grovhacka 2 rödbetor.
  3. Stek rödbetorna i  ca 1 matsked smör i ca 10-12 minuter tills dom är mjuka med tuggmotstånd.
  4. Blanda i rödbetorna i färsen.
  5. Forma biffar som är ca 10-12 cm i diameter och ca 2 cm höga.
  6. Stek biffarna på medelvärme i ca 5 min på varje sida.

Gör Färskost a la pepparrot så här:

  1. Blanda alla ingredienserna i en liten skål låt stå framme ca 1 timme.
  2. Klicka upp en liten klick på tallriken.

Tillbehörslistan:

  • Färskost a la pepparrot
  • Köttfärsbloggens snabbsaltade gurka
  • äggula
  • Stekt persiljepotatis
  • Dryck i form av stort glas mjölk eller en god öl.
Biff a la Lindström
Stekta rödbetor
Biff a la Lindström
Biffarna gottar till sig
Snabbinlagd gruka
Snabbinlagd gurka
Biff a la Lindström
Biff a la Lindström a la Köttfärsbloggen

 

Summering av recept
recipe image
Recept
Biff a la Lindström a la bloggen
Skapare
Publicerad
Totalt
Tags:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.