Pasta och PizzaRecept

Canneloni med skogschampinjoner och boursinost

Canneloni

Dags att göra canneloni! Härlig pasta med god fyllning.  Det finns säkert en massa regler för hur det skall vara men det här bloggens Canneloni. Jag försökte hålla mig till italienska ingredienser, förutom köttfärsen då. Jag skulle helst velat ha Karl-Johansvamp i för att hålla mig till italienskt men det är inte säsong nu och skogschampinjoner funkar också jättebra.

Ingredienser till canneloni

  • 1 stor charlottenlök
  • ca 500 gram köttfärs
  • Smör
  • 2 msk oliv olja
  • Vitpeppar
  • Salt
  • 2 dl Krossade tomater
  • 1,5 dl Rödvin
  • 1 solovitlök
  • 70 gram babyspenat
  • 8 medelstora skogschampinjoner
  • 50 gram boursin vitlöksost
  • Färska lasagneplattor
  • Tunt skivat chorizo

Ostsåsten

  • 50 gram boursin vitlöksost
  • 3 dl grädde
  • 100 gram riven parmesanost

 

Gör så här

  1. Skala och hacka charlottenlöken.
  2. Smält en stor klick smör i en gryta och fräs löken med olivoljan. Känn hur gott det doftar.
  3. Lägg i och bryn köttfärsen tillsammans med löken.
  4. Salta och krydda med vitpeppar.
  5. Häll i de krossade tomaterna.
  6. Häll i rödvinet. Fyll på ditt eget glas också om det är tomt.
  7. Skala och pressa i vitlöken och ha ner i grytan.
  8. Ha ner halva boursinosten.
  9. Låt puttra en stund.
  10. Under tiden kan du skölja spenaten och skära champinjonerna i lagom stora bitar.
  11. Lägg i svampen i grytan.
  12. Blanda till ostsåsen i en kastull och koka upp. Spara lite parmesan till senare. Jag rekommenderar boursinosten för att andra dessertostar smälter inte lika bra och för att den är godast.
  13. Förväll spenaten i olivolja, alltså fräs upp i separat stekkärl.
  14. Blanda i spenaten i grytan.
  15. Låt  allt i grytan koka medans du gör såsen. Det skall inte finnas så mycket vätska kvar i köttfärsen när det är klart.
  16. Rulla in köttfärsen i lasagneplattorna och placera i ugnsfast form. Borde bli 9 stycken.
  17. Skiva korven i slantar.
  18. Lägg chorizoskivorna på rullarna.
  19. Häll över ostsåsen över rullarna.
  20. Strö över från kvarvarande parmesanen ovanpå hela härligheten.
  21. Stoppa in rullarna i ugnen på 200 grader i cirka 8 minuter.

 

Ostsås

  1. Smält den andra delen av boursinsosten tillsammans med grädden i  en kastrull.
  2. Salta lite.
  3. Riv parmesanosten fint
  4. Lägg i hälften av parmesanosten på svag värme och blanda.

baby-spenat

 

skogschampinjoner

Summering av recept
recipe image
Recept
Canneloni med skogschampinjoner och boursinost
Skapare
Publicerad
Totalt
Tags:

One comment

  1. Riktigt smaskigt blev det!!! Det som drog ner betyget lite var nog att korven vi valde (inte receptets fel) hade en lite konstig bismak… Sen saknar jag en instruktion Mellan 11 och 12, ”Om du är hungrig, ta lite rester av boursinosten på ett kex och ät upp” men ordnade det själv! Tack för ett superrecept!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.