KöttRecept

Köttfärsbiffar med fetaost och rödlök

Köttfärsbiffar med fetaost

Köttfärsbiffar är gott i sin enkelhet eller också kan man fylla biffarna med massa gott. Efter ha att haft i-landsproblemet att äta räkor två dagar i rad så kände jag att det var dags för nåt annat. I  affären var jag ute efter en biff eller liknande men något hände eller rättare sagt det fanns inte den köttbit jag sökte. Jag kom hem med köttfärs istället.

Det här receptet på köttfärsbiffar är ganska så enkelt och går ganska snabbt att göra vilket är rätt skönt en vanlig torsdag. Det går också att fylla biffarna med annat än fetaost. Här är ett annat jättegott recept: Biffar med fetaost och soltorkade tomater.

Den här gången innehåller biffarna en fyllning med stekt rödlök och finhackad fetaost. Fetaosten gör att biffarna blir extra saftiga och lite porösa. Till dessa serverades klyftpotatis,  vitlökssmör, sallad,  snabbsaltad gurka och syltad rödlök.

Det är väldigt gott att ha många små tillbehör till tycker jag. Det gör också att man blir mätt och biffarna räcker till matlåda dagen efter.

Ingredienser till köttfärsbiffarna:

Gör köttfärsbiffarna såhär:

  1. Börja med att blanda i ordning färsen enligt grudreceptet
  2. Finhacka och stek rödlöken mjuk och glasig
  3. Skär fetaosten i småbitar, eller smula sönder den.
  4. Blanda löken och osten till en massa, den ska inte falla isär.
  5. Fyll biffarna med lök och ost. Ungefär en rågad matsked i varje biff.
  6. Forma till rätt så stora biffar genom att nypa ihop färsen runt fyllningen och sedan rulla till en boll ungefär som en tennisboll.
  7. Platta till biffarna försiktigt så att inte fyllningen trillar ut.
  8. Hetta upp en rejäl stekpanna och ha i en stor klick smör att steka i.
  9. Stek på medelvärme i ca 4-5 min på varje sida.
  10. Servera med, sallad, syltad rödlök, vitlökssmör och klyftpotatis.

 

Summering av recept
recipe image
Recept
Köttfärsbiffar med fetaost och rödlök
Skapare
Publicerad
Totalt
Genomsnittsbetyg
41star1star1star1stargray Based on 1 Review(s)
Tags:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.