Köttfärsbloggen.se

Blogg

Santa Maria vs Indian Spices

Inga kommentarerNär det vankas fredagsmys så kräver barnen ibland (läs:alltid) att det skall finnas köttfärs kryddad med Santa Marias kryddmix till tacos . Dom vuxna kanske inte alltid är så förtjusta i det. Nu finns det lite andra varianter i ICA-hyllan att testa. Frågan är om det är nån skillnad eller om det är bättre smak i nån. Vad säger barnen, den viktigaste målgruppen.

Vi gör ett litet ”Pepsi-test” och lägger köttfärserna bredvid varandra och panelen får smaka utan att veta vilken som är vilken. Tonåringen känner igen den vanliga Santa Marian och ger den tummen upp. Indian smakar tydligen konstigt och ”lite svett”. Antar att allt som inte är den vanliga är konstigt. Den lite äldre målgruppen tyckte att smaken höll i sig längre med Indian men  överlag var det rätt lika och det skulle inte spela större roll.

Seniorerna i sammanhanget tycker dock helt annorlunda. Indian Spice både doftar och och smakar genuinare. Det vi kunde vara överens om är att Santa Marias påsblandning går inte att missta sig på. Det är med samma säkerhet som när man känner en 15 sek lång fisdoft i köket så vet alla att någon öppnat en förpackning med mamma scans köttbullar.

Kontentan är att barnen vägrar ge upp Santa Maria och dess märkliga kombo av druvsocker och spiskummin. Det blir till att göra olika varianter i fortsättningen också.

Köttfärs med Indian Spices tacomix.

Köttfärs med Indian Spices tacomix.